пʼятниця, 8 лютого 2013 р.

Додатки



ХАРАКТЕРИСТИКА   НАПІВФАБРИКАТІВ   З
НАТУРАЛЬНОЇ   СІЧЕНОЇ   МАСИ

Напівфабрикат
Форма
Вид паніровки
Розміри, см
довжина
ширина
висота
Біфштекс натуральний
Приплюснуто-округленої форми


6
2 – 2,5
Січеники полтавські
Яйцеподібно-приплюснутої форми
Сухарі паніровочні

6
2 – 2,5
Биточки по-селянському
Приплюснуто-округленої форми
Борошняна паніровка

6
2
Биточки старовинні
Приплюснуто-округленої форми
Обкачані у борошні

6
2
Січеники старовинні
Яйцеподібно-приплюснутої форми
У сухарях

6
2 – 2,5










Бригада № 1:  Приготувати біфштекс січений.  
ІНСТРУКТИВНО-ТЕХНОЛОГІЧНА  КАРТКА
БІФШТЕКС  СІЧЕНИЙ

Сировина
1 порція
5 порцій
Б
Н
Б
Н
1.Яловичина
2.Сало-шпик
3.Молоко або вода
4.Перець чорний мелений
5.Сіль
Маса напівфабрикату
6.Жир тваринний
топлений харчовий
109
12,5
6,76
0,04
1,2
-

7
80
12
6,76
0,04
1,2
100

7
545
72,5
33,8
0,2
6,0
-

35
405
60
33,8
0,2
6,0
500

35
Маса смаженого біфштекса
-
70
-
70

Технологія  приготування
        М'ясо зачищають від сухожилків, нарізують кубиками на невеликі шматки
50 – 100г,    пропускають через м’ясорубку з решіткою, яка має великі отвори  d = 9мм, додають нарізане дрібними кубиками сало шпик, сіль, перець чорний мелений, воду (або молоко), перемішують, вибивають,  розділяють на кульки і надають виробам приплюснуто-округлої форми 2см завтовшки. Підготовлений напівфабрикат обсмажують основним способом з обох боків, доводять до готовності у жаровій шафі протягом  5 – 7 хвилин.
     Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір: розсипчасту кашу. Зварені макарони, картоплю смажену або відварну, смажені овочі або складний гарнір, поряд січеники,  які підливають м’ясною підливою. Січеники можна подавати з яйцем( 40 г) чи смаженою у фритюрі цибулею(35 г) .


Вимоги до якості:
       Біфштекси мають рум’яну кірочку, поверхня і края рівні, без тріщин. Смак у міру солоний, із запахом спецій. Колір на розрізі світло- або темно-сірий. Консистенція соковита, однорідна, без грубої сполучної тканини і сухожилків.





Немає коментарів:

Дописати коментар