ХАРАКТЕРИСТИКА НАПІВФАБРИКАТІВ З
НАТУРАЛЬНОЇ СІЧЕНОЇ
МАСИ
Напівфабрикат
|
Форма
|
Вид
паніровки
|
Розміри,
см
|
||
довжина
|
ширина
|
висота
|
|||
Біфштекс
натуральний
|
Приплюснуто-округленої
форми
|
|
|
6
|
2 –
2,5
|
Січеники
полтавські
|
Яйцеподібно-приплюснутої
форми
|
Сухарі
паніровочні
|
|
6
|
2 –
2,5
|
Биточки
по-селянському
|
Приплюснуто-округленої
форми
|
Борошняна
паніровка
|
|
6
|
2
|
Биточки
старовинні
|
Приплюснуто-округленої
форми
|
Обкачані
у борошні
|
|
6
|
2
|
Січеники
старовинні
|
Яйцеподібно-приплюснутої
форми
|
У
сухарях
|
|
6
|
2 –
2,5
|
Бригада № 1: Приготувати біфштекс січений.
ІНСТРУКТИВНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА
БІФШТЕКС СІЧЕНИЙ
Сировина
|
1 порція
|
5 порцій
|
||
Б
|
Н
|
Б
|
Н
|
|
1.Яловичина
2.Сало-шпик
3.Молоко або вода
4.Перець чорний
мелений
5.Сіль
Маса напівфабрикату
6.Жир тваринний
топлений харчовий
|
109
12,5
6,76
0,04
1,2
-
7
|
80
12
6,76
0,04
1,2
100
7
|
545
72,5
33,8
0,2
6,0
-
35
|
405
60
33,8
0,2
6,0
500
35
|
Маса смаженого біфштекса
|
-
|
70
|
-
|
70
|
Технологія приготування
М'ясо зачищають від сухожилків,
нарізують кубиками на невеликі шматки
50 –
100г, пропускають через м’ясорубку з решіткою, яка
має великі отвори d = 9мм, додають нарізане дрібними кубиками
сало шпик, сіль, перець чорний мелений, воду (або молоко), перемішують, вибивають, розділяють на кульки і надають виробам
приплюснуто-округлої форми 2см завтовшки. Підготовлений напівфабрикат
обсмажують основним способом з обох боків, доводять до готовності у жаровій
шафі протягом 5 – 7 хвилин.
Перед подаванням на тарілку кладуть
гарнір: розсипчасту кашу. Зварені макарони, картоплю смажену або відварну,
смажені овочі або складний гарнір, поряд січеники, які підливають м’ясною підливою. Січеники
можна подавати з яйцем( 40 г) чи смаженою у фритюрі цибулею(35 г) .
Вимоги до
якості:
Біфштекси мають рум’яну кірочку,
поверхня і края рівні, без тріщин. Смак у міру солоний, із запахом спецій.
Колір на розрізі світло- або темно-сірий. Консистенція соковита, однорідна, без
грубої сполучної тканини і сухожилків.
Немає коментарів:
Дописати коментар